Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Algemeen

Onderhoud

 • Is mijn vlonder onderhoudsvrij?

   Wanneer de vlonder niet goed wordt onderhouden, zal de vlonder na verloop van tijd glad wordt. Dit kan voorkomen worden door het loopdek schoon te houden met bijvoorbeeld een bezem.

Levering

Materialen

 • Wat zijn geschilde palen?

   Geschilde palen zijn palen waar de bast vanaf gehaald is.
 • Wat is het verschil tussen licht en zwaar schapengaas?

   Het verschil komt door de draaddikte. Het zware gaas heeft een dikkere draaddikte.
 • Welke houtsoorten vergrijzen niet?

   Elk houtsoort zal op den duur vergrijzen wanneer het hout niet wordt behandeld tegen vergrijzing.
 • Wat is Tanalith®E?

   Ons hout is verduurzaamd onder vacuüm en druk met een houtverduurzamingsmiddel ter voorkoming van aantasting van het hout door houtaantastende organismen met het hiervoor onder nummer NL-0008998 wettelijk toegelaten middel Tanalith E 3462, met de werkzame stoffen basis koper, propiconazool en tebuconazool. Het behandelde hout kan gebruikt worden voor gebruiksklasse 1, 2, 3 en 4, met uitzondering van hout dat in permanent contact zal komen met water of voedingsmiddelen, in visvijvers of als zaagsel in dierenverblijven. Bij de verwerking van dit product dienen de normale veiligheidsvoorschriften zoals bij onbehandeld hout in acht worden genomen, zoals: draag handschoenen bij het omgaan met hout en voorkom inademing van zaagsel. Bewerkingen aan het hout, moeten zijn voltooid voordat tot behandeling wordt overgegaan. Indien het onvermijdelijk is dat bewerkingen na de houtverduurzaming plaatsvinden, moeten de bewerkte delen worden nabehandeld met een voor die toepassing toegelaten middel. Afkortstukken en zaagsel dienen als huishoudelijk afval (particulier) of bedrijfsafval (professioneel) te worden afgevoerd. Het is niet toegestaan deze in open haard, houtkachel of open vuur te verbranden. Aan het einde van de gebruiksperiode dient verduurzaamd hout volgens de dan geldende wettelijke voorschriften te worden verwijderd.

Bamboe

 • Wat is bamboe?

   Een gras. Oogsten is dus duurzaam. Na het oogsten groeit bamboe binnen 5 jaar naar zijn oorspronkelijke formaat. In een dag kan bamboe ca. 30 cm aangroeien!
 • Hoelang is de garantie op bamboe?

   10 jaar op fabricage- en materiaalfouten alsmede op de bruikbaarheid van het product. Ook de duurzaamheid wordt gegarandeerd volgens DIN EN 350-1 op het voorkomen van delamineren, verbuigingen en schotelen van de delen. De garantie geldt alleen bij normale belasting en bij het volledig nakomen van onze montage- en onderhoudsvoorschriften.
 • Verkleurt bamboe net als bijvoorbeeld hardhout?

   Nee, de kleur zal langzaam steeds donkerder worden. Het advies is echter om jaarlijks 1 tot 2 keer de bamboe dekdelen te oliën om vergrijzing maar tevens versplintering tegen te gaan.
 • Is bamboe FSC® gecertificeerd?

   Nee, want bamboe is een grassoort. Het oogsten heeft geen effect op het tropisch regenwoud.

  Staat uw vraag er niet tussen?

  Ons team staat voor u klaar!

  Wij zijn op maandag t/m donderdag van 07:30 tot 17:00 uur en op vrijdag van 07:30 tot 12.30 uur bereikbaar op 078 674 88 00.

  Naar de contactpagina