Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Ons team staat voor u klaar!

Wij zijn op maandag t/m donderdag van 07:30 tot 17:00 uur en op vrijdag van 07:30 tot 12.30 uur bereikbaar op 078 674 88 00

Naar de contactpagina

Niels

Maak kennis met onze houtkenner Niels de Vlaam. Teamlid sinds 2015 en verantwoordelijk voor productie en maatwerk bij Van der Sijde Hout.

  • Expertise:
    Gespecialiseerd in het maken van maatwerk, zoals schermen, eiken hekjes, schotten en deuren op frame. Niels zijn werkzaamheden zien er iedere dag weer anders uit. “Allereerst bekijken we welke opdrachten er zijn en daarna wat daarvoor nodig is aan hout. Indien het hout niet op de gevraagde maat voorradig is, dan zaag ik het op maat. Als alles klaarligt, begin ik aan het maken van het gevraagde maatwerk.”
  • Wordt blij van:
    Mooi maatwerk maken. “Zo maakte ik voor een klant, een deur op frame. Bij het ophalen van de bestelling, gaf de klant zijn complimenten over hoe mooi hij de deur eruit vond zien. Het geeft mij een blij en trots gevoel als ik zoiets van een klant te horen krijg. Dat is tenslotte waar ik het voor doe.”
  • Typisch Niels:
    Altijd vrolijk en rustig, maar ook in voor een lolletje. Want dat houdt een werkdag leuk. Collega’s hoor je dan ook vaak zeggen: “Niels loopt altijd met een lach op z’n gezicht”.

Het betere buitenleven?
Niels: “Ik vis graag, want dan kom ik echt tot rust. Dat doe ik samen met een vriend want ik deel deze liefhebberij graag met anderen. Op de verschillende plekken waar we komen, kan ik het niet laten te controleren hoe de beschoeiing aan de waterkant erbij staat. Als ik dan een kapotte beschoeiing zie, bedenk ik me hoe mooi het zou zijn als wij bij Van der Sijde deze kon vernieuwen. Naast vissen houd ik van wielrennen. Lekker uitwaaien met m’n hoofd in de wind. Dit doe ik dan weer graag alleen, omdat ik dan pas echt goed de omgeving en haar geluiden in me kan opnemen.”

Favoriete buitenproject?
Niels: “Mijn favoriete buitenproject is de beschoeiing rondom de vijvers in Zwijndrecht. Gemaakt door Aart den Hollander, al 70 jaar actief in grondverzet en cultuurtechnische werken. Voor deze beschoeiing maakte ik combischotten. De onderste twee planken van zo’n combischot zijn van naaldhout, de bovenste twee van hardhout. Het onderste gedeelte van naaldhout moet onder water blijven. Omdat er onder water geen zuurstof bijkomt, blijft het naaldhout goed van kwaliteit en hoef je daar geen hardhout toe te passen. Dat is een duurzamere en goedkopere oplossing dan het hele schot van hardhout te maken.”

Brandende vraag?
Niels en de andere houtkenners van Van der Sijde adviseren u graag bij het maken van de beste buitentoepassingen voor het betere buitenleven. Een brandende vraag over een lopend of toekomstig project? Vraag maar raak! Stuur de vraag via ons contactformulier en wij helpen u graag verder. Bellen met 078 674 88 00 kan natuurlijk ook.

Inspiratie nodig voor mooie buitentoepassingen? Volg ons dan op Facebook of neem een kijkje op onze Pinterestborden.

Ontmoet de andere houtkenners