Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Ons team staat voor u klaar!

Wij zijn op maandag t/m donderdag van 07:30 tot 17:00 uur en op vrijdag van 07:30 tot 12.30 uur bereikbaar op 078 674 88 00

Naar de contactpagina

Peter

Maak kennis met onze houtkenner Peter Hoogwerf. Teamlid sinds 2002 en verantwoordelijk voor loonwerk en logistiek bij Van der Sijde Hout.

  • Expertise:
    Ruim 15 jaar was Peter werkzaam als werkvoorbereider in de productie. Omdat dit fysiek zwaar werk is, wordt Peter daarnaast intern opgeleid om zorg te dragen voor het impregneren. Het impregneren van hout voor eigen voorraad en voor de trouwe loonwerkklanten die wekelijks hout brengen om te laten verduurzamen. Logistiek is dit best een uitdaging waar het gaat om het laden, lossen en opslag van het hout dat in en uit de ketel gaat. Maar het vergt ook het nodige inzicht bij het vullen van de ketel, het organiseren van binnenkomende orders en de afhandeling van de administratie.
  • Wordt blij van:
    Het puzzelen voor een zo efficiënt mogelijke ketelvulling zodat de klant het hout weer binnen 48 uur op kan komen halen. Dat is iedere dag weer een uitdaging omdat het meestal niet vooraf bekend is hoeveel hout eraan komt en wanneer. Zijn motto is dan ook: “Het kan maar klaar zijn. Voor je het weet, staat er weer een nieuwe vracht te wachten.”
  • Typisch Peter:
    Peter probeert zich altijd in de klant te verplaatsen en realiseert zich heel goed dat tijd geld kost. Hij zorgt er dan ook voor dat een bestelling snel klaar staat. Recht voor zijn raap, zonder er doekjes om te winden, weet je precies wat je aan Peter hebt.

Het betere buitenleven?
Peter: “Ik ga er graag samen met mijn vriendin Marianne op uit met de motor, naar mijn zoon in Ouddorp bijvoorbeeld. Hij is parkmanager van recreatiepark RCN Toppershoedje, waarvoor Van der Sijde Hout regelmatig vlonders en palen rondom de chalets levert. Ook wandel ik graag in het bos of op het strand. Maar zodra ik op de motor stap en de buitenlucht voel, maak ik mijn hoofd echt leeg en denk ik nergens anders meer aan. Voor mij de ultieme vorm van ontspanning.”

Favoriete buitenproject?
Peter: “Sommige van onze loonwerkopdrachten spreken erg tot de verbeelding. Zoals het hout dat wij voor Molenmakerij Grinwis verduurzaamden en dat wordt toegepast voor onderhoud en reparatie van molens. Dit bijzondere bedrijf deed bijvoorbeeld het onderhoud aan het hekwerk van de wieken van Molen Zeezicht in Nieuwenhoorn, vlakbij Hellevoetsluis. De wieken zijn opgebouwd uit twee stalen roeden met daaraan vastgemaakt de door ons geïmpregneerde houten heklatten en zoomlatten. Aan de voorzijde (op de foto wit en groen) zitten de voorzoom en de windborden. Elke keer als ik op de motor voorbij toer, kijk ik even op als die grote wieken draaien in de wind.”

Brandende vraag?

Peter en de andere houtkenners van Van der Sijde adviseren u graag bij het maken van de beste buitentoepassingen voor het betere buitenleven. Een brandende vraag over een lopend of toekomstig project? Vraag maar raak! Stuur de vraag via ons contactformulier en wij helpen u graag verder. Bellen met 078 674 88 00 kan natuurlijk ook.

Inspiratie nodig voor mooie buitentoepassingen? Volg ons dan op Facebook of neem een kijkje op onze Pinterestborden.

Ontmoet de andere houtkenners