Thermisch gemodificeerd hout

Van der Sijde hout levert ook hout dat door thermische modificatie verduurzaamd is. Dit wordt ook wel thermohout of thermowood genoemd. Thermohout is hout dat van nature niet duurzaam is, maar door de thermische behandeling komt het in duurzaamheidsklasse 2. En daarmee is het een goed alternatief voor tropisch hardhout. De houtsoorten vuren, ayous en fraké worden met name gebruikt voor thermische modificatie. Iedere soort heeft een eigen unieke uitstraling. Zo geeft vuren een klassieke uitstraling dankzij de noesten en heeft ayous juist een heel egale kleur. Met fraké geef je een wand of gevel een rustieke uitstraling die doet denken aan eikenhout. Kortom: voor iedere wens is een mooi thermisch gemodificeerd houtproduct leverbaar.

Thermohout toepassingen

Dankzij de lange levensduur en het lichte gewicht is thermisch gemodificeerd hout zeer geschikt als gevelbekleding. Bovendien zorgt de verduurzamingstechniek voor maatvast hout. Naast gevelbekleding kun je met thermohout ook schuttingen plaatsen of plafonds aftimmeren.

Onze leverancier staat garant voor een hoogwaardig kwalitatief product. De modificatie vindt plaats in Nederland. Het thermohout is leverbaar in verschillende profielen zoals channelsiding, Zweeds rabat, dubbel en triple profiel. 

Wil je weten of thermisch gemodificeerd hout bij jouw buitenproject past? Neem contact met ons op, dan denken onze medewerkers graag met je mee!

Veelgestelde vragen over thermisch modificeren

Veelgestelde vragen over thermisch modificeren

Vraag 1?

Vraag 2?

Vraag 3?

Vraag 4?