Section Title Icon

Van der Sijde Hout, dit zijn wij!

De houtkenners van Van der Sijde Hout

Ons team houtkenners staat voor je klaar met professioneel en eerlijk advies. Dankzij hun ervaring en expertise kunnen ze al je vragen beantwoorden en meedenken wat de beste materiaalkeuze is voor de gewenste buitentoepassing. Ook voor grote projecten in grond-, weg- en waterbouw. En dankzij de aanpakkersmentaliteit weet je zeker dat ze er alles aan doen om élk project tot een succes te maken.

About Intro Icon

Jarenlange kennis en expertise

About Intro Icon

Unieke combinatie van kennis en producten

About Intro Icon

Meedenken in creatieve buitentoepassingen

About Intro Icon

Eerste schakel in uitdagende buitenprojecten

Ontmoet ons team >>
Section Title Icon

Onze geschiedenis

De wortels van een familiebedrijf

De geschiedenis van Van der Sijde Hout reikt ver in de geschiedenis terug. Al bijna 100 jaar lang wordt er telkens een nieuw hoofdstuk toegevoegd. En daar zijn we trots op, dat delen we graag!

Ons bedrijf

Ons team bestaat uit medewerkers met verstand van zaken. Dankzij jarenlange ervaring en uitgebreide productkennis zijn wij de eerste schakel voor hoveniers, overheden, bedrijven, non-profit organisaties en particulieren bij het uitvoeren van buitenprojecten. We leveren houtmaterialen van topkwaliteit en kunnen vanuit onze expertise optimaal inspireren en meedenken in de mogelijkheden om je buitenproject te realiseren.

Onze missie

Van der Sijde hout staat voor levering van houtproducten van hoge kwaliteit aan haar klanten om zo de meest uitdagende buitenprojecten te realiseren. Duurzaamheid staat daarbij voorop.

1928 - 1938

In 1928 begon Goris van der Sijde een ‘houthandeltje’ en zette de eerste stappen op het pad van het ondernemerschap.

1940 - 1945

In de Tweede Wereldoorlog blijft het terrein van Van der Sijde hout ongeschonden, maar van de houtvoorraad is niets meer over. Na de oorlog krabbelt het bedrijf, net als de rest van Nederland, langzaam weer op.

1945 - 1952

Ook in Strijen moet na de oorlog het ontregelde leven weer worden opgepakt. In de loop van 1946 begint het leven min of meer zijn normale gang te gaan. Het land wordt opnieuw opgebouwd. Er wordt hard gewerkt en de resultaten zijn daar ook naar. Hoewel de jaren veertig en vijftig geen vette jaren worden, is er wel sprake van optimisme.

1953

In de avond van 31 januari 1953 trekt een zware storm over de Noordzee richting Nederland en stuwt het zeewater hoog op tegen de kust. Ook Strijen raakt ernstig beschadigd door de Watersnoodramp en de ramp heeft ook Van der Sijde Hout niet ongemoeid gelaten.

1954 - 1973

Na de watersnoodramp begint een bloeiperiode voor Van der Sijde hout. De ramp zorg ervoor dat het Nederland ernst is om herhaling te voorkomen. Er worden dan ook grote infrastructurele projecten gestart, wat tot een stroom van opdrachten leidt voor Van der Sijde. Wanneer het bedrijf na de watersnoodramp weer is opgebouwd, staat de Nederlandse economie er bovendien gunstig voor. De periode van naoorlogse wederopbouw heeft zijn vruchten afgeworpen en een stevig fundament gelegd voor een periode van evenwichtige economische groei. De welvaart stijgt eerst langzaam, maar in de jaren zestig neemt de groei op alle fronten toe. Nederland maakt zich op voor een periode van bloei, die ook wel wordt aangeduid met de ‘gouden jaren’. Ook Van der Sijde krijgt de wind nu in de zeilen en weet het gunstige economische tij ruimschoots te benutten.

1974 - 1984

Aan het begin van de jaren zeventig komt abrupt een einde aan de gouden jaren door een oliecrisis in 1973 en tweede oliecrisis in 1979. De stagnerende economie betekent ook roerige tijden voor het houtbedrijf. 

1985 - 1998

Na 1985 staat de verhuizing naar een nieuwe locatie op de planning. Dit brengt positieve vernieuwingen en zorgt ervoor dat Van der Sijde zijn veerkracht weer terugvindt. De jaren daarna staan in het teken van het zoeken naar een nieuwe balans en nieuw perspectief, want in de eerste jaren van de nieuwe eeuw neemt het digitale winkelen toe en verandert ook de vraag van de klanten van Van der Sijde hout.

1999 - 2008

De zorg om het milieu intensiveert, want de tijd lijkt nu meer te dringen dan ooit. Er ontstaat belangstelling voor ecologisch verantwoorde producten en diensten met een duurzame meerwaarde. Nog meer dan voorheen, ontstaat het besef dat iedereen bewust kan bijdragen aan het verkleinen van de eigen ecologische voetprint. De welvaart zit stevig in het zadel, maar zal vanaf 2007 barsten gaan vertonen door de kredietcrisis in Amerika, een kredietcrisis die in korte tijd overslaat naar Europa. Het is een periode waarin alles in beweging is. Verhoudingen verschuiven, niet alleen in de wereld, maar ook binnen Van der Sijde. Alles lijkt te vragen om een nieuwe balans.

2009 - 2013

Door de kredietcrisis neemt het vertrouwen in de economie af en er komt een eurocrisis in Europa. Intussen volgen veranderingen, zowel in technologisch als in sociaal opzicht elkaar in hoog tempo op. De besparende en goed geïnformeerde consument vertoont een grillig koopgedrag, vooral nu de meeste goederen en diensten ook via digitaal winkelen op grote schaal, snel en eenvoudig te bestellen zijn. Niet langer wordt het marketingbeleid alleen van achter de bestuurstafel gedicteerd, maar verschuift de regie over het imago meer naar de kant van de publieke opinie van de afnemer. Nu het oude niet meer werkt, klinkt de roep om creatieve en flexibele oplossingen luider. Ook Van der Sijde krijgt te maken met een veranderende vraag bij haar afnemers.

2014 - 2020

Online diensten en social media ontwikkelingen zich snel, wat ook uitdagingen én kansen geeft voor Van der Sijde Hout. In 2016 treedt Goris af als directielid en is het aan Ageeth om een nieuwe koers voor het bedrijf uit te zetten. Het is nu tijd om meer naar buiten te treden met een eigen visie, eerder dan reactief te acteren op gebeurtenissen van buitenaf. 
Nieuwe klimaatdoelen, die de uitstoot van stikstof moeten verminderen, zetten eind 2019 de projecten in weg- en waterbouw onder druk. De coronacrisis zorgt intussen weer voor nieuwe uitdagingen, want iedereen gaat massaal aan de slag in huis en tuin, wat zorgt voor topdrukte bij Van der Sijde.

2021 - 2022

In 2022 volgde een belangrijke stap in de geschiedenis van Van der Sijde Hout: de overname door Vandentop Tuinhout uit Barneveld. Door de krachten te bundelen van beide sterke bedrijven met dezelfde cultuur en visie wordt het mogelijk om de klanten in Strijen en omstreken nóg beter te bedienen. 

Section Title Icon

Ons team

Dit zijn onze houtkenners

Dat zijn de houtkenners van Van der Sijde. Je kunt bij ze terecht voor vragen en een eerlijk advies over hout en de bevestigingsmaterialen die perfect geschikt zijn voor jouw buitenproject. Kortom: onze houtkenners doen er alles aan om je buitenproject tot een succes te maken!

Team Member
Ivo

Verkoopadviseur

Houtkenner sinds

2020

Team Member
Steffan

Logistiek medewerker

Houtkenner sinds

2018

Team Member
Peter

Logistiek medewerker

Houtkenner sinds

2002

Team Member
Louis

Chauffeur

Houtkenner sinds

1980

Team Member
Johan

Logistiek medewerker

Houtkenner sinds

1991

Team Member
Pieter

Verkoopadviseur

Houtkenner sinds

Team Member
Corina

Verkoopadviseur

Houtkenner sinds

2009

Team Member
Jos

Inkoop & management

Houtkenner sinds

2000

Team Member
Rinaldo

Productiemedewerker

Houtkenner sinds

2019

Team Member
Leo

Logistiek medewerker & voorraadbeheerder

Houtkenner sinds

1997

Team Member
Niels

Productiemedewerker

Houtkenner sinds

2015

Team Member
Sjanie

Financiële administratie

Houtkenner sinds

1989

Team Member
Danny

Logistiek medewerker

Houtkenner sinds

2023

Team Member
Remco

Verkoopadviseurs

Houtkenner sinds

2023

Team Member
Frank

Verkoopadviseur

Houtkenner sinds

2006

Team Member
Lies

Logistiek medewerker

Houtkenner sinds

2007