Keurmerken

Indonesian Legal Wood

Onze houtproducten die uit Indonesië worden geïmporteerd, hebben het FLEGT- en SVLK/V-Legal-certificaat, wat aansluit op de eisen die in de Europese Houtverordening (EUTR) staan. Alle containers met hout die klaarstaan voor verscheping, worden gecontroleerd op legale herkomst. Hierdoor kunnen wij garanderen dat ons hout dat uit Indonesië komt, legaal is gekapt en verhandeld.

EUTR

EUTR staat voor Europese Houtverordening, die is ingegaan op 3 maart 2013 en tot doel heeft de handel in illegaal hout tegen te gaan. Organisaties die voor het eerst hout of houten producten op de Europese markt brengen moeten aan zorgvuldigheidseisen voldoen om aan te tonen dat het hout legaal is. 'Traders' die het hout van de operators kopen zijn verplicht om in hun administratie bij te houden van wie het hout gekocht is en aan wie het verkocht wordt. Van der Sijde Hout is een 'trader' en houdt deze gegevens bij in onze administratie.

FSC®

FSC is een bekend keurmerk dat staat voor Forest Stewardship Council. Het is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor verantwoord bosbeheer en behoud van zowel tropische als niet-tropische bossen. Het bosbeheer wordt beoordeeld op ecologische, sociale en economische aspecten, waarbij er rekening wordt gehouden met bescherming van planten en dieren, de rechten van bosarbeiders en de lokale bevolking. Van der Sijde Hout voldoet aan de eisen van FSC en is FSC-gecertificeerd. Hierdoor kunnen wij garanderen dat ons hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

PEFC

PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification. Het is een internationale organisatie die duurzaam bosbeheer bevordert door criteria op te stellen waaraan certificaten uit alle aangesloten landen moeten voldoen. Er zijn momenteel 149 landen die de criteria van PEFC onderschrijven. Hout uit duurzaam beheerde bossen moet de hele handelsketen doorlopen waarbij bedrijven met het 'Chain of Custody'-certificaat het verwerken tot PEFC-gecertificeerde producten. Van der Sijde Hout is PEFC-gecertificeerd en onderdeel van de Chain of Custody. Hierdoor kunnen wij houtproducten leveren met het PEFC-keurmerk.

KOMO

Bij Van der Sijde Hout verkopen we onder meer geïmpregneerd hout om de levensduur te verlengen. Dit hout is verduurzaamd volgens de richtlijnen van het KOMO-keurmerk. De Stichting Keuringsbureau Hout (SKH) ziet toe op het naleven van de richtlijnen en het uitgeven van het kwaliteitscertificaat. Om het KOMO-keurmerk te verkrijgen, moeten de impregneermiddelen, impregneerprocessen en geïmpregneerde producten aan de KOMO-richtlijnen voor houtverduurzaming voldoen. Er wordt continu getoetst op de naleving van deze richtlijnen, waardoor wij kunnen garanderen dat onze geïmpregneerde houtproducten altijd voldoen aan de nieuwste eisen van de KOMO Beoordelingsrichtlijn Verduurzaming hout. Zo kunnen onze klanten altijd rekenen op de hoogste kwaliteit. Van der Sijde Hout staat voor duurzaamheid en kwaliteit!